Претраживање

Translate

Укупно приказа странице

ПоРтАл

ПоРтАл
Сазвежђе З

среда, 27. јануар 2010.

Konkursi za kratku priču i poeziju


Konkurs Gradske knjižnice Evropski centar za kulturu i debatu “GRAD” 26. januara zapocinje sa književnimprogramom pod nazivom “Gradska knjižnica” u okviru kog objavljuje konkurs za kratku pricu na temu “Gradske price”, a izbor najboljih prica ce krajem godine biti objavljen u zbirci sa istoimenim nazivom. Konkurs je regionalnog karaktera, tako da ce se uzimati u obzir price sa prostora Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Srbije. Strucni žiri ce se takode sastojati od eminentnih pisaca i književnih kriticara iz Srbije i iz regiona, a sam konkurs ce trajati do kraja juna 2010. godine. Price slati na http://webmail.verat.net/src/compose.php?send_to=knjiznica%40culturalfront.netPrica može da sadrži do 15.000 karaktera, ( tj. do sedam strana).

'Sparkov' natjecaj za najljepšu ljubavnu pjesmu I ove godine otvoren je natjecaj Udruge umjetnika 'Spark' iz Velike Gorice zanajljepšu ljubavnu pjesmu povodom Valentinova. Rok: 2.2.2010.Pravila natjecaja:1. Natjecati se mogu svi zainteresirani osim clanova Udruge "Spark" i clanovanjihovih obitelji.2. Svaki kandidat može poslati samo jednu pjesmu na hrvatskom jeziku koja dozavršetka natjecaja i proglašenja najboljih ne smije biti nigdje objavljena.3. Pjesme mogu biti pisane bilo kojim stilom. Ne smiju biti duže od 25 pisanih redova (plus naslov i razmaci izmedu kitica, ako postoje).4. Pjesme se dostavljaju citko napisane ili tiskane na racunalu ili pisacem stroju.5. Potrebno je dostaviti pet kopija pjesme, svaku na zasebnom listu, potpisanuiskljucivo šifrom (na primjer, Afrodita, Mefisto, Vjerni, Mjesecina…).6. Pjesme treba staviti u vecu omotnicu (kuvertu) u kojoj se treba nalaziti izalijepljena manja omotnica na kojoj izvana piše samo vaša šifra a u njoj podaci oautoru – ime, prezime, adresa, broj telefona i e-mail adresa (ako ju imate).7. Bit ce prihvacene sve pjesme koje udovoljavaju navedenim kriterijima ako buduposlane najkasnije do 2. veljace 2010. godine (datum slanja na poštanskom pecatu).8. Sve prihvacene radove nezavisno ce pregledati i ocijeniti pet clanova prosudbenogodbora. Molimo da pošaljete pjesmu koju ste pisali svojim srcem i svojom dušom jerce "autori" plagijata biti navedeni u obrazloženju diskvalifikacije.9. Autori deset najbolje rangiranih pjesama dobit ce poštom diplome ili priznanjakoja su osvojili.Rezultati natjecaja bit ce objavljeni na internetskim stranicama "Sparka"(www.spark-vg.info), na više drugih stranica na internetu, te u nekim drugimhrvatskim medijima. Autori pjesama za koje ce prosudbeni odbor smatrati da sunajbolje (prvo, drugo i trece mjesto) dobit ce diplomu i prigodnu nagradu.


Pjesme šaljite na adresu: Ðurda Parac Pleška 12510410 Velika Gorica (Za natjecaj "Spark" - Valentinovo 2010)

VAŽNO:Molimo vas da se striktno pridržavate navedenih propozicija da ne bude diskvalificiranih autora. Prošle godine morali smo, nažalost, diskvalificirati nekoliko zaista lijepih pjesama. Ponavljamo, šalje se samo jedna pjesma! Ime,prezime i ostali podaci o autoru smiju se nalaziti jedino u priloženoj zatvorenoj kuverti koja se otvara tek nakon završenog ocjenjivanja i rangiranja.Sparka" (www.spark-vg.info),Art Attack! 2010 – natjecajII. Festival aktivisticke poezije Art Attack! raspisuje natjecaj na temu 'Ulica'.Natjecaj je medunarodnog karaktera, a sudjelovati mogu autori do 30 godina starostikoji pošalju svoje radove na hrvatskom ili engleskom jeziku do 10. ožujka 2010.Promišljajuci o angažiranoj književnosti kao formi koja ima mogucnost utjecati najavno mnijenje i potaknuti pozitivne promjene u društvu, festival 'Art Attack!'ulazi u svoje drugo izdanje. Tema natjecaja je 'Ulica' odnosno beskucništvo, a odautora se traži da je istraže i obrade na kreativan nacin koji ce predstaviti jedanili više problema s kojima je suocena ta rastuca društvena skupina te da svojimpromišljanjima i prijedlozima ponude rješenje odredenih problema.Radove na hrvatskom ili engleskom jeziku potrebno je poslati na adresuhttp://webmail.verat.net/src/compose.php?send_to=art.attack.fest%40gmail.com do 10. ožujka 2010. Sudjelovati se može slanjem najvišetri pjesme i/ili tri fotografije na zadanu temu.Strucni žiri odabrat ce 15 najboljih radova koji ce potom biti obavljeni udvojezicnom zborniku, kao i 15 fotografija koje ce biti izložene tijekom i poslijefestivala. Uz radove je potrebno priložiti i osnovne podatke o autoru: ime iprezime, datum i mjesto rodenja kao i kratku biografiju koja ukljucuje autorovaknjiževna postignuca i ambicije, iskustvo u društveno korisnom radu, volontiranju,politickom angažmanu i sl. O rezultatima natjecaja autori ce biti obaviješteni dokraja ožujka 2010.Festival ce trajati pet dana te ce, kao i prethodne godine, obuhvacati raznaknjiževna i aktivisticka zbivanja kojima ce se nastojati pozitivno djelovati nadruštvenu situaciju. Zbivanja ce ukljucivati: izložbu fotografija, predstavljanjezbornika i citanje nagradene poezije, diskusije, radionice, predstavljanje udruga iorganizacija koje sudjeluju u projektu i konkretan volonterski rad s beskucnicima.Poseban program osmislit ce se u suradnji sa splitskim kazalištem Ilirik koji jepartner projekta.Nagradeni autori bit ce pozvani da sudjeluju u zbivanjima u Zagrebu i Splitu usvibnju 2010. Svi zainteresirani pozivaju se da prisustvuju najavljenim zbivanjimakoja su otvorena za javnost, kao i da svojim prijedlozima sudjeluju u kreiranju štoproduktivnijeg programa.

Vesti oslala Tatjana Debeljački


Нема коментара:

Постави коментар